Gradinuta cu Flori

Trandafiri

Sfat: Cum plantam corect trandafirii

Cum plantam corect trandafirii

Pentru a ne bucura de trandafiri frumosi si sanatosi trebuie sa respectam cateva reguli, inainte de a alege locul de plantare.

 

Trandafirii au nevoie de :

1. Soare
Trandafirii sunt iubitori de soare, astfel încât poziția ideală va fi un loc în care există multa lumina.
Trebuie să evitați zidurile sudice si pereții, unde razele reflectorizante ard frunzele provocând arsuri. Acestea sunt condiții favorabile pentru hrănirea păianjenului roșu.

2. Sol permiabil
Trandafirii cu sistemul lor de rădăcină în adâncurile pământului caută apă și substanțe nutritive.Prin urmare cel mai bun substrat pentru ei va fi solul permeabil. Dacă substratul este compact, în special în așezările noi, este necesar să se rupă aceste straturi impermeabile la o adâncime de 50 cm. Trandafirul crește în sol cu ​​un pH cuprins între 5,7 și 7. Idealul este de 6,5.
Niciodata nu plantam un trandafir in groapa in care a crescut alt trandafir.Decat atunci cand am scos tot pamantul la 50 cm si l-am inlocuit cu pamant nou.

3. Aer
Trandafirii au nevoie de aer ventilat pentru uscarea rapida a frunzelor umede, de aceea sunt recomandate locurile aerisite. Pozițiile complet protejate creează condiții optime pentru mucegai și afide. Vântul usurează rapid frunzele de apa si previne bolile fungice.

4. Apa
Udarea trandafirilor se face la nivelul solului nu pe frunze pentru a preveni aparitia bolilor.
Trandafirii se uda cu o cantitate mare de apa 5-10 l pentru a ajuta la dezvoltarea sistemului radicular cat mai in profunzimea solului, sa reziste atat la seceta din timpul verii cat si la inghetul din timpul iernii.

5. Fertilizare
Imediat după plantare are loc prima fertilizare cu un îngrășământ organic-mineral cu mai multe ingrediente, astfel încât planta își păstrează vitalitatea și înfloreste din abundență. Fiți atenți la conținutul ridicat de azot. Îngrășământul ușor se amestecă cu solul. Fertilizarea se repetă în cicluri mai mult sau mai puțin lunare, ultima doză poate fi aplicată cel mai târziu la jumătatea lunii iulie. În perioada septembrie – octombrie oferim o singură doză de îngrășământ de toamnă cu un conținut scăzut de azot (până la 5%), astfel încât planta se oprește din crestere și nu are prea multi lăstari înainte de iarnă. În îngrășămintele de toamnă conținutul de potasiu este important, ceea ce va întări planta și îi va permite să supraviețuiască lunilor reci.